Valentinsdag, morsdag og fastelavn på samme dag.

Jeg lurer på hvor ofte dette skjer. Å få unnagjort tre merkedager på en og samme søndag. Derfor ser jeg  ikke bort i fra at handelsstanden føler seg noe snytt når både Valentinsdagen og morsdagen er på samme dag. Valentinsdagen er den 14 februar og kommer på sammen dagen hvert år. Derfor er den fast og beregnelig.  Det er litt annerledes med morsdag og fastelavn. Morsdag  skal feires på den 2. søndagen i februar og kan som en følge av dette flytte litt på seg. Men annonser i avisene som minner oss om å kjøpe gaver til mor gjør at vi ikke glemmer morsdagn. Sjøl husker jeg med glede små jenter som kom inn på søndagsmorgen med kaffe og påsmurt brød. En god klem hørte også med, og et godt trivelig fellesskap med både store og små i senga.  Etter hvert ble det også firbente som deltok i fellesskapet.

Den mest vinglete av merkedagene er Fastelavn. For den retter seg etter når påsken kommer i det inneværende år. Det skal være 6 uker fra Fastelavnssøndag til Palmesøndag har jeg lest.

Oppmerksomheten  har i år vært rettet mot de to førstnevnte dagene føler jeg, men det er mulig jeg ikke har fulgt godt nok med i pressen. Jeg innbiller meg at Fastelavn ikke får så stor oppmerksomhet de andre. De fjærpyntede bjerkerisene som selges på dørene gir jo bare inntekter til Sanitetsforeningen, og det er sannsynlig ikke så mye å tjene på Fastelavn ellers. Forresten så stemmer kanskje ikke det helt, for fastelavsbollene blir mer og mer utstuderte og sveisne i fasongen. Derfor blir det vanskelig for en enkel hobbybaker å hamle opp med lekkerhetene i bakernes disk.

Jeg snakker av erfaring, for i går var vi på bakeriet i Havna igjen. Disken bugnet av fastelavnsboller  delt i to med ca 10 cm krem mellom øvre og nedre halvdel. Jeg kjøpte vanlige boller og fløte. Min kjære vil gjerne ha boller med rosiner og krem.

 Jeg lot meg også friste av hjerteformede rosa kaker pyntet med et rødt hjerte hvor det sto: Glad i deg. De ble spist opp allerede i går. De smakte fortreffelig og var til stor glede for både Tor og meg. Egentlig skulle jeg fotografert dem før de ble fortært, men det gjorde jeg ikke.

Det får heller bli et bilde av mitt barnebarn Mari som koser seg med ei bolle for noen år siden. Hun er også meget fin å se på synes jeg.

3 tanker om “Valentinsdag, morsdag og fastelavn på samme dag.

 1. Hellandussen for et sjarmtroll….! Konkurrerer ut alt og alle…

  Morsdag feires på forskjellige tider rundt om i verden, jeg vet faktisk ikke når de feirer her i Australia.

  Fastelavn husker jeg fra barndommen…. Spennende med disse fargede fjærduskene som kilte så herlig i fjeset. Bortsett fra det og boller – uten krem til meg, takk – har jeg ikke noe forhold til fastelavn.

  Valentin er så nytt for meg enda… (er vel litt treig i rumpa kanskje?). Min bedre halvdel (?) fnyste da jeg nevnte valentinkort…. hi-hi-hi…..
  Neida, en gooood klem i hverdagen holder lenge til meg.

  Ha en vidunderlig ferie, Grethe!

  Klemmer fra Ingrid «down under»

 2. Hei ingrid. Takk for en nye kjempehyggelig kommentar. Tenk at jeg har 8 barnebarn og så er det bare fine hele gjengen. Det er lov å synes det når en er mormor.:-)
  To dager til nå så reiser vi.
  Til mamman til sjarmtrollet. Dere har fått til noen fine unger. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s