På magen på kommunebrygga i Strengsdal.

brygge

Bildet er ikke fra Kommunebrygga. Den er litt større.

Jeg ligger på magen på kommunebrygga i Strengsdal sammen med flere andre. Vi har en liten pause i badinga. Vi trenger å få litt varme i kroppen, før vi hopper uti igjen. Vannet er krystallklart, og det er moro å ligge å se på livet ved og under brygga. Det er så stille at vannflaten knapt gidder å lea på seg. Bare av og til kommer en lite vindpust, som lager en bevegelse i vannet. Krusningen kaster refleks  fra solastråler opp i fjeset og øynene våre, og vi kniser litt, og tenker på ertingen vi av og til holder på med, ved hjelp av små lommespeil.

Jeg drømmer meg bort her jeg ligger, bare ikledt badedrakt, som er i ferd med å tørke etter siste dukkert. Sola varmer på ryggen, og jeg kan ikke la være å slikke på armen min for å kjenne den gode saltsmaken.

Vannet er bare noen meter dypt helt inn til brygga og jeg kan se alt på bunnen. På bunnen ser jeg sjøstjerner, noen er ganske store, andre er små. Små grønne krabber haster forbi og skynder seg inn i tanga. Sikkert bare for å vente på noen små tær som tråkker like foran klørne deres. Da klyper de litt, og vi hyler og blir litt redde, for det gjør litt vondt, men vi skvetter nok mest.

Blikket glir videre langs bunnen, og der ligger en flaske som noen har hivi uti, og flasker er jeg redd for. Ikke hele flasker, men flasker som er slått i stykker. Flaskeskår som har gjemt seg i sanda og  ikke sees er noe herk. Et flaskeskår hadde ødelagt en god del av badesesongen det året jeg var ni år. Jeg var dessverre så uheldig å tråkke på det. Jeg bestemmer meg for å dukke til bunnen for å ta den opp neste gang jeg bader.  Stedet registeres, og jeg vet hvilken bryggepåle som er utgangspunktet for dykket. Det er ikke samme sikten når jeg ligger i vannet, derfor er det greit å avklare det fra brygga. Jeg skulle ønske jeg hadde dykkermaske, for da kunne jeg se bedre under vann, men det må jeg spare til, og jeg har ikke nok penger ennå.

Fremdeles er det deilig å ligge å se ned i vannet. Bergnebben svømmer stille under brygga og napper i seg litt å spise fra algene som vokser på bryggepålene. Noen småtorsker glir også stille forbi. Av og til, eller ganske ofte ligger vi også med fiskesnøre og prøver å lure noen av dem på kroken, men nå er det stille, både for fiskene og for oss. En liten pustepause, men denne stille stunden varer ikke lenge

Snart fylles lufta igjen av hyl, latter, plask og skrik, men akkurat i denne lille stunden var det stille, veldig stille. Kanskje det er derfor jeg husker den så godt.

5 tanker om “På magen på kommunebrygga i Strengsdal.

 1. Hei Grete 🙂
  Dette er pussig! Mannen min forfattet i går et brev til Nøtterøy kommune om å holde allmennhetens tilgang til sjøen i hevd gjennom kommunebrygga! Han søkte på kommunebrygga og fikk opp dine fine tanker. Herlig lesning! Ha en riktig god sommer!

  Mvh Elisabeth Johansen

 2. Hei Elisabeth. Tusen takk for gode ord. Det varmer. Det var et pussig sammentreff. God sommer til deg også. Er du Elisabeth Johansen som bodde i Strengsdal? 🙂

  • Hei igjen!
   Ja, det er meg dattera til Ninna :), og i fjor kjøpte min datter Ida og hennes mann huset til Inger og Einar Hanssen. Nå har vi fått et flott «slektsbøl» med svømmebasseng i hagen! Jeg er nå allikevel veldig glad i å bade på kommunebrygga jeg da!

 3. Det høres jo kjempekoselig ut. Du bor i hjemmet ditt skjønner jeg. Det er fint å bade på kommunebrygga. Der kosa jeg med i mange år, og det har vel du også gjort. 🙂

  • Foreløpig bruker jeg huset i ferie og fritid. Bor i Sandvika i Bærum, men vi planlegger å flytte til Strengsdal om ca et år 🙂 og du har slått rot i Larvik skjønner jeg? Jeg skal følge bloggen din – dette var veldig hyggelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s