Tilbakeblikk.

DSC00009

Skjulet i Strengsdal

I 2012 har det skjedd en del i livet mitt. Vanligvis ser jeg ikke så mye bakover , men akkurat nå kommer det en del tanker om det som har hendt inn i  hodet midt. Så rart er det vel heller ikke at de kommer akkurat nå  på årets siste dag.  Nå høres jeg veldig høytidelig ut ser jeg,  og jeg er litt høytidsstemt kjenner jeg. Dette blir ikke noen oppramsing av alt som har hendt oss, men noen få ting som har endret livet vårt ganske kraftig.

Bildet er tatt i romjula 2012

Bildet er tatt i romjula 2012

Vi starta året som alle andre  den 1. januar, men kanskje på en litt annerledes måte. Vi overtok vår nye bolig denne dagen, og da gikk tida framover til å flytte, klargjøre gammel bolig og kvitte oss med masse ting. Tusen takk til alle som hjalp til og og særlig Ingalill som  rydda og vaska et kjempehus. Vinter og vår ble stort sett brukt til å avvikle og komme i orden.

Vi fikk faktisk fletta inn en påsketur til Gardasjøen og den var bare helt fantastisk.

img_4407.jpgJeg trives godt i huset vårt og i byen, men jeg lengter stadig etter skauen, og i juni kjøpte jeg meg ei hytte  midt i skauen i Andebu, ei lita rød ei på 40 kvadratmeter. Den er bare kjempekoselig, og så er den bare min. Min kjære vil ikke ha noe med den å gjøre, men har har blitt med noen ganger, og det er jeg svært glad for.

I september kom det en beskjed som jeg så gjerne skulle vært foruten. Jeg fikk konstatert myelomatose, eller beinmargskreft som den heter på folkemålet. Siden da har dagen min blitt ganske annerledes. Jeg går på cellegift, og den virker heldigvis.  Jeg orker bare så lite. Allikevel ser det ut til at den har virket positivt inn på malinga mi, for jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på bilder jeg har malt  i det siste . I dag skal vi tilbringe kvelden sammen med gode venner  og jeg  har et stort ønske for 2013 og det er at skrivelysten kommer tilbake . Det siste året har den vært lavmåls .

2 tanker om “Tilbakeblikk.

  1. Kjære Grethe,
    TAKK for alle dine grublerier, som mange ganger er som mine egne barndomsminner fra Strengsdal. Jeg tenker ofte på deg etter beskjeden du fikk, dette året forandret jo «alt» for oss også. Man får et helt annet syn på alt. Ingen ting er selvfølgelig, vi har ingen garantier i livet. Men det gode er også at alt som er viktig blir enda viktigere og verdifullt!
    Jeg vil bare si deg at jeg sender gode tanker og ønsker til deg stadig og blir glad hver gang jeg ser et nytt innlegg fra deg. Gleder meg til at du besøker meg i Strengsdal («Karistua») til sommeren og ønsker deg og hele din familie et GODT NYTT ÅR 2013! Det MÅ bli et godt år!!!
    varm nyttårsklem fra Kari

  2. Kjære Kari. Først tusen takk for en overraskende telefon og en hyggelig prat. Og så kommer denne koselige kommentaren i tillegg. Jeg føler meg ganske beæret. Det dukket opp masse minner for meg også fra Strengsdal da du nevnte «Kardinalen» til Jan Svae. Det var ei god tid. Jeg ser fram til å treffe deg til sommeren. En god klem fra Grethe. 🙂 Er du på Facebook?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s