Nyttårslek.

 I dag tok jeg fram Tanums store rettskrivningsordbok, lukket øynene, åpnet boka, bladde litt fram og tilbake, satte  pekefingern på den åpnede sida, og der sto det: En masse svarte prikker. Jeg hadde glemt å ta på brillene, og kunne ikke se hva som sto i boka. Bittesmå bokstaver var det, og jeg måtte, for ikke å jukse, holde fingeren fast på sida mens jeg manøvrerte meg bort til brillene som var plasset på skrivebordet. Jeg skal si det hjalp.

Da jeg tok vekk fingeren så jeg at det sto forbinde, og dette var altså det ordet jeg skulle drodle litt om i dag.

Det er slik at jeg har bestemt meg for å komme litt i gang med bloggingen igjen.  Nå i januar skal jeg finne et ord og skrive om det, og jeg har ikke lov å velge bort ord sjøl om jeg ikke liker det.

Forbinde! Hva forbinder jeg med dette ordet. Det første som faller meg i hu er speiderliv og armen i fatle. Gasbind ruller seg også opp foran øynene mine. Ti meter med strechbind blir det ut av det, bind  som skulle kurere en vond ankel.  Det er liksom ikke måte på hvor mye trist, blodig og ekkelt som dukker opp, men det vil jeg ikke skrive om. Da var da fælt til sykdomsforbindelser. Oppsan!   Der kom jeg inn  på subsatantivsformen, og det er ikke lov. Det var verbformen jeg traff, og der må jeg holde meg. Nå kommer det gode tanker som jeg nok må ta med.  Hva jeg forbinder med januar tror jeg det blir. Med januar forbinder jeg hvite skispor, gode dager og glede over at dagene blir noen minutter lengre for hver dag. Januar er også vintermåneden og den måneden jeg er født i. Helt på slutten av januar kom jeg til verden for 65 år siden. Du verden hvor tiden flyr skulle jeg vel sagt nå , og det gjør jeg jo.

PS .  Til Tor. Jeg lurer på om ikke stift er en spiker uten hue.

3 tanker om “Nyttårslek.

  1. Må bare fnise litt av kommentarene over her,hihi;)

    Ellers må jeg si du er god som kan blogge om hva som helst:)
    Skulle jeg prøvd meg på noe lignende,ville jeg nok valgt et fotoalbum, eller oppskriftsheftet mitt,når jeg skulle sette ned fingeren;)

    Gratulerer med dagen snart:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s