Hurra for 17. mai.

Det var en gang, og mange eventyr begynner på denne måten. Det var en gang ei lita jenta som gleda seg så voldsomt til 17. mai at hun nesten ikke sov natta i forveien. Grytidlig våknet hun om morgenen og spurte om det ikke snart var tid for å stå opp, men det var nok for tidlig fortalte mora hennes, for klokka var bare fem. Legg deg til å sove litt til sa mor, men det gikk jo ikke.

Så lå den lille jenta der, så på den nystrøkne 17. maistasen sin, og gledet seg til å ta på seg de fine nye klærne.

Dagen ble svært tradisjonell, meg toggåing, spising av pølser og is,  leking, gnagsår på helene, fordi de nye skoa ikke var så gode som de hadde håpet på. Apropos leking. Hun misunte bestandig dem som klarte å klatre opp i klatrestanga og klarte å få tak i de store pakkene som  hang i en krans helt på toppen av stanga. 17. mai var bestandig høydepunktet i året. Hun mente i alle fall det der og da.

Nå er det annerledes. Hun håper å få gått bort i gata for å se på toget, men vet ikke riktig om hun orker. Hvis hun biter tennene sammen og tar ei pille greier hun det nok. Hun har så liten lyst til å sitte foran TV slik som i fjor og forfjor.

 En liten ettermiddagsrapport kommer :))

 Hun greide det og hadde  en meget hyggelig dag, og fikk også med seg et fantastisk borgertog innrammet av  en nyutsprunget bøkeskog. Det tradisjonelle bøtkaka med noe godt til ble også inntatt på tradisjonelt vis.

2 tanker om “Hurra for 17. mai.

  1. Hei!
    Så annerledes og likevel så likt… Den lille jenta er sikkert like spent nå som den gang, og den litt eldre generasjonen var kanskje like sliten den gang som nå… 🙂

    Solskinnsklem fra Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s