Hundelufteren.

Jeg står ved kjøkkenbenken og skuer ut i finværet, for i dag er det endelig en morgen med sol. Lenge siden sist nå. Jeg nyter synet, og snøkrystallene glitrer vakkert i solskinnet på den andre sida av gata. En av de daglige hundelufterne går forbi, og i dag har hun to hunder. – Hun lufter nok hunden for noen som er på jobben, tenker jeg.  Så snill hun er.  Godtankene om dama gjør det godt i kroppen min, men stemningen skal snart forandre seg.

 Dama stopper opp, og begge hundene krøker ryggen på den karakteristiske måten hunder gjør når de skal gjøre fra seg. Deretter gjør de sitt fornødne tett inntil brøytekanten.  – Synkronbæsjing, tenker jeg. Så greit. Da kan hun jo ta opp alt på en gang. Derfor blir jeg ganske paff da dama  kikker seg rundt til alle kanter, krøker seg sammen, som vil vel alle gjør når vi har dårlig samvittighet  og sparker snøen over hundenes etterlatenskaper.

Sinnsstemningen hos undertegnede forandrer seg i løpet av et øyeblikk. Det brygger opp til tordenvær, og jeg farer ut i gangen med den tanken i hodet, at nå skal hun sannelig få høre. Heldigvis er det noen skritt til utgangsdøra, og i løpet av disse sekundene besinner jeg meg. Jeg vet at jeg angrer så inderlig etterpå, hvis jeg har lirt av meg ord når jeg er sinna. Derfor åpner jeg aldri døra. Jeg går tilbake til kjøkkenet og står og ser på henne der hun går videre bortover gata. Blid er jeg ikke.

Vi sitter ved frokostbordet når hun kommer tilbake igjen. En plutselig innskytelse sier at jeg kanskje burde tilby henne en hundepose eller to slik at hun kan ta opp etter hundene.  Jeg har hundeposer liggende, for det hender ofte jeg tar opp hundemøkk som blir liggende igjen på fortauet utenfor huset vårt. På nytt er jeg på vei ut, men stanser igjen da jeg kommer ut i gangen. Motet svikter, for det kan jo hende hun ikke hadde til hensikt å ta opp det som ble liggende igjen etter hundene, og da ville det blitt pinlig for henne.

Derfor sitter jeg her nå, skriver ut tankene mine, lurer litt på om jeg er feig fordi jeg ikke sa noe til henne. Når jeg tenker godt etter, er jeg glad for at jeg ikke slapp furien løs. Års erfaring har lært meg, at er det noe jeg angrer på her i verden, så er det det jeg kaller ukontrollert utblåsning.

Jeg får heller ta med meg posene ut og ta opp det jeg finner når snøen smelter. For til våren, når det blir bart, blir plutselig bikkjemøkka vårt problem. Da er de vi huseierne som er pliktige til å rydde fortauet vårt, og da er det vi som får kjeften hvis det ligger noe på fortauene.

Allikevel kommer jeg aldri til å forstå hundeeiere som ikke kan ta opp det hundene deres legger fra seg.

4 tanker om “Hundelufteren.

 1. Hei,

  som eier av to nydelig hunder som må luftes 2 ganger til dagen, ser jeg ingen grunn til at du IKKE skal rope høyt ut din FRUSTASJON over hundeluftere som IKKE tar opp hundemøkka etter seg.

  SPRING ut, ROP høyt – du skal vel ikke være redd for at hun blir flau. Hun SKAL bli flau. Det er hun og hennes likesinnede som for alle til å hate hundeeiere, meg inkludert, selv om jeg alltid tar opp skitten etter dyra mine.

  Dersom jeg er vitne til noen som ikke plukker opp gir jeg beskjed, og tilbyr som du tenker på poser – dersom de har «glemt» pose.

  Ha en fortsatt fin dag og vær VAKTBIKKJE, pass på gata di 🙂

 2. Hei igjen. Tusen for god moralsk støtte. Det er godt å høre. Jeg er så enig med deg. Sjøl har jeg, som deg, bestandig tatt opp etter hundene mine. Jeg har hatt hunder i 25 år, opptil 3 stykker på en gang. Poser hadde jeg i alle jakker og lommer og tok også opp etter andres hunder. Dette for ikke å skape hundehatere. Jeg får nok bli litt tøffere.

 3. Hei, mormor. Tror denne dama hadde hatt godt av å bli litt flau, for det der er latskap, og ikke noe annet. Dessuten ødelegger hundedrit vinteridyllen. Og gror frem som løvetann når snøen endelig smelter. Glad i deg. Si ifra.

  Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s