Seinhøst eller tidlig vinter i hagen.

Det er grått i hagen om dagen, veldig grått. I tillegg er det også vått. Bare noen gjenglemte blader fra frukttrærne lyser opp. De skulle vært raket opp og fraktet vekk, men i år får jeg ikke lov til denslags bevegelser. Han jeg holder meg med har heller ikke raket løv . Lurer på om det er i solidaritet med undertegnede, for noe annet kan det vel ikke være.

Ved nærmere ettersyn oppdager jeg at det er ikke helt grått. En rosenknopp titter fram her og der, og noen lilla høstasters. De tåler mye , det er tydelig, for det har vært kuldegrader.

I forrige uke var det en helt hvit verden rundt oss. Det var også rom og mulighet for snømåking for de måkelystne. Vi var ikke blant dem.

Husets frue logget seg lynraskt inn på yr, oppdaget at det skulle bli mildvær etter et par dager med kulde. Mildværsperiodens lengde ble sammenlignet med antall cm nedkommet snø. Utregningen konkluderte med  at snøen kom til  å smelte i løpet av de dagene mildværet skulle vare. Derfor ble det ingen snømåking, og snøen er nå  smeltet. Glade, gode rygger i en stund til her i huset altså.

Vi snakker mye om å få tak i noen som kan måke/ frese bort snøen for oss.  Sendrektigheten sitter veldig godt fast i kroppene våre. Vi får ikke ut fingeren slik at vi får kontaktet noen. Snø har vi jo begge måkt så lenge vi kan huske. Det er bare sånn man ikke slutter med  hvis ikke vi må.

Skulle ikke forundre meg om vi måker sjøl denne vinteren også. Jeg tør jo nesten ikke si at jeg er glad for hver dag det er bart, men akkurat så egoistisk er jeg. Jeg tillater meg det, for jeg kan jo heldigvis ikke styre det allikevel.

En tanke om “Seinhøst eller tidlig vinter i hagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s