Tørt inne-vått ute.

bokestiHøsten er kommet til Skogveien og Larvik. I hode  og hjerne er det for tiden fullstendig tørke. Ordene og tankene glimrer så absolutt med sitt fravær. Derfor sitter jeg her og lurer på hvorfor det blir sånn noen ganger. Hvordan kan det bli at noen ganger sprudler det og koker over av ideer og morsomme tanker og påfunn. Skrivingen flyter, og tanker og formuleringer popper opp i tide og utide. Særlig om natta kommer tankene. Noen ganger har jeg stått opp og skrevet ned, og det har blitt til noe jeg kan bruke. Andre ganger tenker jeg som så i min slumretilstand midt på natten: Dette skal jeg huske på i morgen tidlig når jeg våkner.

Selvfølgelig blir det aldri noe av den sistnevnte. Alt er fullstendig blåst bort når morgenen kommer.  Lærer gjør jeg heller ikke, for jeg kunne skrevet ned, men det er ikke så enkelt når man deler soverom med en som synes at natta også kan brukes til å sove. Dette har jeg stor forståelse for.

Noe jeg har oppdaget er at jeg blir forholdsvis iderik etter et glass med vin.  Etter to glass vin kan jeg bli reint veltalende og kreativ.

Mange ganger før i tiden fikk jeg den samme effekten da jeg sto og strøk trøy. Da arbeidet jeg i skolen, og jeg må smile litt ved tanken på hvor mange bra undervisningstimer som er blitt unnfanget ved strykebrettet. Forklaringen på dette må være at jeg slappet veldig av når jeg strøk klær. Når jeg nå slapper av, våkner ikke den kreative siden, og det er tydelig at jeg nå er i ferd med å gå i dvale og høstmodus sammen med resten av naturen.

Akkurat nå sitter jeg her og ser på regnet som strømmer nedover vindusrutene mine. Samtidig  tenker jeg også på hvor knusktørr jeg kjenner meg. Nå faller det en ganske absurd tanke inn i hodet mitt. Hvis jeg gikk ut i regnet og lot det strømme over meg en stund, slik at jeg ble kliss våt.

Ville da regnet og det vannet jeg fikk på meg fjerne tørken som jeg føler, eller ville jeg bare bli snyten forkjøla?

3 tanker om “Tørt inne-vått ute.

 1. Heisann hoppsann…! 🙂

  En er en, og to er to – vi hopper i vand, vi triller i sand…

  Gikk du ut i regnet??? – Du ville helt sikkert (vel, nesten sikkert iallfall) bli forkjølet, men bombesikkert kliss klass utapå og kanskje litt inni…

  Zik zak, vi drypper på tag, tik tak, det regner idag…

  Men åffer ikke skeie skikkelig ut iblant? Hadde du vært ti år ville du ikke betenkt deg engang (regner jeg med)… 😉 Syns jeg ser deg hoppetihopp i vann og sølepytter…

  Jeg «gjemmer meg» ofte bak noen blomsterbilder, jeg, i ordtørketider. – Det er ganske vanvittig når det bobler inni hodet, men ingenting finner veien ut… Men er det slik så er det slik… ALT går over!

  Ha en fin dag uansett, Grethe!

 2. Tusen takk for en kjempemorsom kommentar. Jeg blir glad av den. Du skulle bare visst hva jeg gjør av og til. Heldigvis er jeg ikke deprimert. Det er bare tomt i hodet, men jeg har jo også en del blomster jeg kan bruke. Får sette i gang bildebloggen min en stund. Den 12 november reiser jeg til Spania (Torre del Mar). Skal være der i 14 dager . Akkurat nå snør det her forresten.
  Tiddeli bom. :-)) Tuttemegtu???

 3. Nå skal jeg sende deg en fin link, skal jeg, og den gjelder like fullt for folk over femti og vel så det!

  http://hemmeligadresse.com/2009/11/bli-en-kunstner/

  Nå skal du lese denne, også skal du gjøre det første som faller deg inn etterpå. Eventuelt gå ut i det regnet, for du vet ikke hva som skjer før du står der ute. Dessuten er det å vaske håret sitt ute den beste dusjen i verden. Ta med shampoo og prøv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s