Sykkeltur.

sykkelSykkelen hadde stått nesten urørt i skjulet i mange år. Hver vår ble den tatt fram, tørket støv av og smurt. Sykkelen skulle stelles, for det hadde far lært henne den gangen hun var atskillig mindre enn det hun er i dag. Ikke noe rustent kjede og kjedekasse der i gården. Allikevel ble det bare  med pussingen. Noe sykling ble det ikke. Sykkelen som nå var fem år var like blank og ny som da den ble kjøpt.  Bare litt mer støvete. Flere ganger hadde hun tatt den fram, tatt på den, og det var alt.

 I dag tok hun fram sykkelen og pumpet  opp dekkene. Det andre hun pleide å gjøre med sykkelen om våren fikk vente til siden. I dag skulle hun sykle, og det gjorde hun. Først litt ustøtt, vinglet litt . Beina hadde nok ikke de samme kreftene som tidligere. Heldigvis var det flere gir, og det satte hun pris på akkurat da.  Etter noen hundre meter hadde hun kontroll på balansen, og hun kjente tryggheten komme. I tillegg kjente hun noe hun ville karakterisere som begeistring. Det var jammen lenge siden.

Sykkelturen ble bare et par kilometer lang og skapte mye glede i kroppen hennes, og hun strålte da hun kom tilbake. Endelig var hun i gang igjen.

2 tanker om “Sykkeltur.

 1. Kanskje jeg burde kjøpe meg en sykkel? Bare så synd at det alltid vil bli bratte bakker 😦 men du verden så godt med litt vind i håret.
  I dag er det sommer her, nå er det varmt nok for meg.
  Det er nok ikke våren i seg selv som gir mindre blogging, heller formen, så for meg er ikke det noe sunnhetstegn dessverre.
  Mens andre kryper ut, kryper jeg under dyna på mitt mørke skyggefulle soverom.
  Men jeg observerer, ser bjørka hos naboen er blitt grønn på 2 dager, at folk er ute med mindre klær, og at dørstokken blir høyere og høyere.
  Ha en fin helg med den fine sykkelen.

 2. Hei. 🙂 Det er fint å sykle, og det er masse bakker her i Larvik også. Heldigvis er bebyggelesen så utstrakt at det går masse gaterog noen sykkelstier på tvers. Så derfor sykler jeg på tvers. I tillegg bor jeg oppe på flata, og der er det ikke så veldig bratt.
  Når jeg begynner på bakkene, må jeg nok leie sykkelen opp bakkene. Inni i meg er det et nederlag, for jeg var kjempesprek en gang, og sykkelen var framkomstmiddelet mitt. I tillegg brukte jeg beina.
  Ha en god helg. Jeg håper at du snart er på beina igjen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s