Den lille gule og den røde møter våren.

bokeskog1Tidligere har jeg fortalt  om  den gule og røde som møtte hverandre i skogen en høstdag. De lekte sammen og farget verdenen omkring seg  gul, oransje og rød. Da de var ferdige med den jobben falt de i søvn under et stor tre, og løvet falt ned over dem og skapte en god varm vinterdyne til dem.

For fjorten dager siden var de  våkne og lå og småsludret sammen. Egentlig kunne de tenke seg å stå opp og se seg litt om. Strekke litt på beina hadde også vært fint, for de ble litt slappe og dorske av å  ligge stille hele vinteren.

Dessverre var det noe som hindret dem i å komme ut, og det var et tykt teppe av snø som fremdeles lå over dem.  Den gangen var  teppet alt for tykt til å trenge igjennom, for  50 cm med snø klarte de ikke å forsere. Derfor besluttet de å slumre enda en stund.

For ca en uke siden  våknet de og oppdaget at det vite teppet, snøen, som har skilt dem fra omverdenen var borte. Endelig kunne de puste i frisk livgivende vårluft. De snur seg glade mot hverandre og ser plutselig veldig forbauset ut, for de  ser helt annerledes ut enn de gjorde, da de la seg til ro under de gode myke bladene i høst. De er ikke gule og røde lenger, men grønne. Lys, lys grønne er de.  Den lille gule har et  gult skjær i det grønne,  og den røde har en svakt rødlig teint. » Så fin du er,»  sier de til hverandre.

Deretter har de bare en tanke i hodet, og det er lek og moro. Derfor drar de på jobb.  For nå skal de gi det som vokser og gror fargen sin tilbake. Aller først var det seljetrærne som fikk besøk. Gåsungene ble forandret fra grått til gult en vakker varm dag i forrige uke . På torsdag  var det visst. Nå etterpå har de vært over alt. De har jobba på spreng i bjerketrærne. Der ser det ut som de er i sammen den første tida, for bjerka blir rød før den springer ut, men så blir den grønn, fantastisk lys grønn, med litt gult skjær i.

Slik fortsetter de nå framover. Alle trær får et lite anstrøk av fargen deres. Noen steder i er de allerede ferdig med å farge trær og busker grønne. Andre steder holder de på for fullt om dagen slik som her hos oss.  Bøketreet utenfor vinduet mitt har store knopper som sikkert springer ut første varme dag.

nyutsprungetlov

Dessverre finnes det også steder i landet vårt  hvor  kong vinter fortsatt  har makta, men til slutt kommer de der også For de gir seg ikke. Hele landet skal bli grønt før de tar sommerferien  sin. Da slapper de  av noen måneder, før de igjen skifter farge til gult og rødt og  møter hverandre igjen en dag ut på høsten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s