Første hagejobb 2009

treklipperDet første vårtegn i hagen vår er at vi får besøk av han jeg kaller treklipperen. Vi har fire gamle frukttrær i hagen vår, tre epletrær og et gammelt gråpæretre. Disse må klippes , eller beskjæres heter det vel, helst hvert år. Ellers dekker trekronene den lille hagen vår, og plantene får lite lys.

Vi begynte å rydde opp etter » treklipperen»   på skjærtorsdag.  Nå er det ikke akkurat mye som vitner om at dette skal bli en deilig oase seinere på våren og sommeren.

Å rydde kvist er en tung jobb, men det må gjøres. Greinene på pæretreet er de som det tar mest tid å hogge opp og rydde vekk. Det så ganske håpløst ut da vi begynte. Men vi har gjort det før , og bare vi tar tida til hjelp blir vi ferdige. Her er et lite utsnitt en stund etter at vi hadde startet. Her er det mye snø og kvist. Vi fikk ryddet sammen all kvist på torsdag. Noen var så store at vi måtte bruke saga for å få delt dem opp, men det gikk det og.

aprilhagefraveranda1

Selv om det er mye snø råder optimismen bare vi får litt varme, og det har det sannelig vært de siste dagene.

Jeg må bare føye til litt i dag er det påskeaften. I løpet av to dager har masse snø, forsvunnet, kvisthaugene er borte og vi er fulle av lyst til å ta fatt  med hagearbeid.  Se forskjellen på to dager. Det er så flott!

paskeaftenhage

Vi har til og med blåveis

blaveis

 

Fortsatt god påske.

En tanke om “Første hagejobb 2009

  1. Heldige du med blåveis da! Og det selv om du har snø i hagen. Her har vi null snø. Og null blåveis. Jeg tror ikke vestlandet er en osase for blåveis, men hvitveisen har jeg sett.
    Bra han veit hvor han skal skjære han klippemannen, for det ser litt skummelt ut å skjære av den greina man sitter på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s