Vintersolverv

image1-20Nå blir ikke dagen kortere, og godt er det. I dag snur sola, og fra gammelt av er dette en dag da mye galt skjedde. Å gjøre saker og ting på solsnudagen medførte at mye ble galt og gikk i ball. I følge gammel folketro skulle man ikke arbeide med noe som dreide rundt denne dagen. Å stresse for eksempel ved å gå rundt seg sjøl er absolutt ikke å anbefale i dag. I dag skal man ta det med ro og gjøre ting som medfører kos.

Dagens kort ble sendt den 21. desember 1923. Nøyaktig 85 år siden i dag, og det var faren min Jacob Paulsen som sendte det til sin mor Regine Paulsen i Strengsdal på Nøtterø.

3 tanker om “Vintersolverv

 1. Tenk at du har tatt vare på alle disse fine gamle kortene. Dt er jo skikkelig kjempegøy siden de også er fra familien.

  Så vi skal ta det rolig i dag altså? Helt greit for meg 😀
  Men i år faller den jo sammen med «skittensøndag» den dagen mange fikk unna mye av vask og annet julemas.

 2. Dagene blir bare lengre og lengre nå… Selv om det ikke merkes så godt enda. Men nå er jula her og vi skal kose oss, alene, eller sammen med familie og venner, så godt vi kan.

  Ønsker deg en fredelig og

  GOD JUL!

 3. For et vakkert kort! 🙂 Blir så rørt av å se ting folk har tatt vare på gjennom alle år. Det er dessuten kos å se at andre også merker seg – om ikke nødvendigvis markerer – vintersolverv. Den dagen «forsvinner» nok for mange i julestria.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s