Dompapjulekort

dompapJeg har tenkt å bruke den siste uka før jul til å sende noen julekort.  Motivene jeg har valgt, er fra gamle kort som jeg har tatt vare på fra forlengst svunne juler. Noe av det mest julete jeg vet om er dompap i nek. Eller som du ser her, dompap på frossen kvist. Dompapen er ikke så ofte å se her ved kysten hvor jeg bor, men snøvinteren 2006 hadde vi mange dompaper på foringsplassen. De pyntet skikkelig opp.

Ei av hoene  utmerka seg på en ganske spesiell måte. Jeg kan ikke si at det akkurat var til hennes fordel, sett i fra mitt ståsted.  Men i overlevelsesverdenen er det vel akkurat dette som er nødvendig for artens videreføring. 

Stor,sur og muggen satt ho og passa på foringsbrettet og gikk til frontalangrep på alle som nærma seg. Snakk om godt utvikla ego. Sjøl satt jeg der og irriterte meg på en dompap. Makan. Et stykke utpå formiddagen var ho antagelig mett og trakk seg tilbake i boketreet som står like ved hagan vår. Da kunne de andre spise uten utidig innblanding fra henne. Jeg vil bare nevne at vi hadde flere foringsplasser hvor de andre fuglene kunne spise. Dette daglige rituale gjentok seg hver dag fra slutten av januar til ganske langt ut i april. Det er første gang dompapen har vært på foringsplassen så langt ut på våren. Snøen lå lenge våren 2006.

En tanke om “Dompapjulekort

  1. Koselig gammelt julekort. Men må innrømme jeg synes det er mange som er mye finere nå til dags 😉
    Smart frue den dompapppen… kunne vært meg?
    I dag er det hviledag her.
    Klems

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s