Det gikk jo bra jo.

En kjempehyggelig helg er lagt bak meg. En helg full av gode, glade opplevelser som lagres i godskuffen, og den begynner å bli stor og full.

Imidlertid begynte det ikke bra. Avtalen var at jeg skulle hente minstemann Henrik(3) i barnehagen. Glad og fornøyd  gikk jeg inn for å hente han. Det var første gang jeg skulle hente, og dattera mi hadde gitt beskjed om at mormor skulle komme. Da jeg kom inn hadde jeg forventet en blid liten gutt, En som kom løpende mot meg slik han pleier når jeg kommer på besøk, eller når han kommer til oss. Den gang ei.

Da poden fikk øye på meg, så han vettskremt ut, begynte å brøle og ropte NEI, NEI. Deretter brast han ut i en voldsom gråt. Nedtur? Ja!  Jeg følte meg ikke akkurat bekvem i dette øyeblikket. De neste minuttene ble også svært vanskelig. Ungen hylte i vilden sky og nektet å være med. Det ble værre og værre å være mormor. Å begynne med forklaringer ovenfor personalet i barnehagen anså jeg som ganske meningsløst. Hva skulle jeg si? Å dra med seg en hylende sprellende  treåring som hadde vært ute på en firetimers tur i barnehagen var også utenkelig. Ungen var stuptrøtt og attpå til skuffet over at mamma ikke kom. Mamman hadde prøvd å forklare poden at hun og pappan skulle reise bort og at jeg skulle være hos dem. Dette resulterte i at krapylet også hadde sørget for at foreldrene fikk skikkelig dårlig samvittighet da de reiste, for det var hyling og skriking også da de dro.

Jeg valgte å bare sette meg ned på en stol og vente. Etter hvert roet han seg, og vi kunne prate litt sammen. Da bestekameraten også ble hentet, var det nesten helt greit å bli med. Snufsende forlot han barnehagen, mens han holdt meg godt fast i handa.

Da vi hadde kjørt de kilometerene det er fra barnehagen til der familien bor, var guttungen nesten seg sjøl igjen. 

Resten av helga var bare fryd og gammen. Vi koste oss foran peisen, spilte stigespill, spiste lang god frokost, bakte eplekake, spiste opp eplekaka, pratet, diskuterte, så en fin film sammen, lagde god mat , koste oss, lo masse. Kort sagt hadde vi det kjempekoselig.

Da foreldrene kom tilbake  ble de tatt i mot av fire fornøyde gutter og en god og glad mormor.

8 tanker om “Det gikk jo bra jo.

 1. Så klart det gikk bra,ungene er jo så inderlig glad i Mormor.Tusen takk Mamma for at du var her.Jeg er veldig glad i deg.klem.

 2. Hei igjen Vivi. Jeg sender deg en god tanke og et stort smil. 🙂
  Hei jenta mi.
  Der var du. Nå klarte du det:-) Tusen takk for lånet av både hus og barn.
  Klem til deg.

 3. Vel overstått helg. Jeg visste det ville gå bra, det visste vel du også, egentlig. Men jeg kjenner uroen jeg også helt sikkert ville følt.
  Stakkar liten, det er ikke så lett å bryte vante rutiner, spesielt ikke om en er sliten. Men med en mormor som tar det rolig ordner alt seg og alt i alt ble det ei fin helg.
  Jeg har bare vært her uten å skrive i det siste, ikke alltid en finner de rette ordene for kommentarer vet du.
  Ha en fortsatt fin uke.

 4. 🙂 Vet ikke om du bruker å sjekke hvorvidt dine kommentarer til andre får svar, derfor skriver jeg svaret mitt til den koselige kommentaren du gav meg her (men slik at du vet det til siden, så svarer jeg på alle kommentarene jeg får, inne på min egen blogg)

  Sykehusforviklinger!
  Angående selvopplevd: faktisk var inspirasjonen et mareritt jeg hadde om mannen min en natt…og jeg var faktisk veldig sinna når jeg våknet… selv om stakkaren ikke var skyld i mitt mareritt 😉

  Koselig at du likte historien 🙂

  Hei og hopp

 5. Jeg er ute og rusler med pepperkaker og gløgg…
  Koser meg med det og deler mer enn gjerne med flere, så jeg legger igjen litt nedi kroken her til denne flotte damen 🙂

  Ha en fin advent, Grethe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s