Språklig forsøpling

Jeg bestemte meg  for mange år siden at livet er for kort til å irritere seg. Dessverre er det det jeg gjør etter å høre på hvordan mange snakker i dag. Hvorfor i all verden er det så mange som snakker og skriver  et sammensurium av norsk og engelsk. Særlig gjelder dette unge mennesker.

Jeg aksepterer at fagspråk og dataspråket  blir lettere forståelig med en felles begrepsverden. Jeg er også klar over at et språk er under stadig forandring og utvikling.

Dessverre er det mange som bruker engelsk der vi har gode norske ord. Jeg har snakket med folk som ikke vet at vi har norske ord  som absolutt dekker det de sier på engelsk. Noe jeg også forundres over er reklameplakater i forretninger hvor det fortelles at de har «sale». Hva er galt med den lille g i slutten istedetfor e?.

Norsk er et rikt språk. Vi har haugevis av ord og vendinger som  kan brukes som stedfortredere for andre ord. Eller synonymer som det heter. Mange er nå i ferd med å la norsk gå i glemmeboka og  stør rundt seg med et oppgulp av engelske ord istedenfor gode norske. Men jeg ser også til min glede at mange bruker språket vårt på en fremragende, ordrik og varierende måte. Det var bare dette jeg ville si.

2 tanker om “Språklig forsøpling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s