Rar rødrev.

Hadde jeg ikke hatt med meg kameraet  i dag, hadde jeg vel trodd det var en drøm. For i dag har jeg hatt en av de fineste og rareste naturopplevelser i mitt liv.  Jeg dro på skautur ved middagstider. I denne forbindelse tenkte  at jeg skulle fotografere  litt hvis noen fine motiver dukket opp. Akkurat nå er det mye sopp i skauen, og muligheten til å forevige noen var stor.

Etter en stund  fant jeg  en fin grønn fluesopp. For ikke å bare få ovenfra bilde la jeg meg ned på alle fire, og derfra skulle jeg videre ned på magen.

Så langt ned kom jeg aldri, for plutselig kjente jeg at jeg ikke var aleine i skauen. Det var noen som dyttet på meg og snuste meg i baken.  Jeg regnet selvfølgelig med at det var ei bikkje, som var ute og lufta seg sjøl og snudde meg rundt for å si hei. Da så jeg rett inn i øynene og fjeset på en rev. Den var ikke forbauset, men det ble jeg.

Reven var så utrolig vakker og veldig nysgjerrig. Den var så nær meg at jeg kunne tatt på den, men jeg prøvde ikke det. Etter at jeg hadde fått summet meg litt, fikk jeg åndsnærverelse nok til å ta noen bilder av den. Det var litt mørkt inne i skauen, noe som medførte at blitzen  slo inn.  Men den stakk ikke av. Da lurte jeg på om den kanskje kunne vært syk-ha reveskabb eller en annen sykdom, men den var flott i pelsen og hadde klare fine øyne.

Soppen som jeg fotograferte ble også gjenstand for revens nysgjerrighet. Reven gikk bort og snuste på soppen, og da var reven ca en meter fra meg.

Jeg satte meg ned på en stubbe, og reven ruslet rundt meg en liten stund. Litt etter satte den seg til og med ned like ved siden av meg for å klø seg litt. Seinere luntet den videre bortover i skogen og forsvant mellom noen store grantrær. Underveis markerte den trelegger og sopp ganske hyppig. Det hører forresten med til historien at reven dukket opp igjen ca 30 minutter seinere da jeg på ny var opptatt med å fotografere sopp. Da var den bare borte hos meg litegrann. Til slutt luntet den stille bort i skogen.

17 tanker om “Rar rødrev.

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg tror nok denne også var svært vant til å omgås mennesker. Lurer på om den ikke forventet at jeg hadde hatt med meg niste.
  For noen flotte bilder du har da. Var innom en liten snutt. Deg skal jeg sannelig kose meg mere med, men nå venter fredagskvelden og sosialt liv. Vi trenger det også. 🙂

 2. Oi! Ja, dette var en opplevelse som var spesiell!
  Tenk der kom den helt inntil deg! Det er det rareste. Det spørs om den ikke er vandt til å bli foret av noen mennesker.
  Morsomt at du fikke tatt bilde av den 🙂

 3. Til tordenlill. Det var virkelig helt spesielt. Jeg føler meg ganske høyt gira ennå. Du må ha en riktig god helg. Gode hilsener til deg fra Grethe. 🙂

 4. wow så herlig da, og at du var nærværende nok til å ta bilder. Tror jeg hadde glemt det jeg. Var jo et nydelig dyr, ser så frisk og fin ut.
  Ha en god helg

 5. En sånn engangsopplevelse. Fin liten luring, og han er så blank i pelsen. Ingen skabb-befengt rev dette her. Det må ha vært en flott opplevelse, og veldig lurt å ha fotopparat med på tur!

 6. Kjære graylady. Det ble noen uskarpe bilder først, men deretter ble de ikke værst. God helg til deg også:-)

  Kjære Vibeke Det det var nok en engangsopplevelse, og jeg er så glad for at jeg hadde fotoapparatet med. Jeg har angret nok på at jeg ikke har tatt med meg dette.

  Kjære Britt Åse. Ja, jeg var heldig. I tillegg hadde jeg en flott tur i et deilig høstvær.

 7. Så utrolig fint! Det hadde ikke forundra meg om grunnen til at den kom så nærme hadde hatt noe med deg å gjøre 🙂

 8. Skal disse bildene bli skrappa må du nesten gjøre det sjøl. Vi kan jo inngå en avtale. Du skrapper, jeg holder bildene. Deretter deler vi æren. 🙂 Var ikke det lurt?.

 9. ååååååååh som jeg føler hva du følte!!
  Det er jo bare en drøm å komme over sånt noe når en er ute å går tur!

  Jeg må innrømme at jeg ble nesten like ekstatisk når jeg kom over et ekorn på en av mine turer, ja jeg gjentar – ET EKORN!!! *s*
  Har faktisk ikke sett de på flere år, og det å få det på bilder var litt stas asså! *s*

  Ifjor var det et pinnsvin som gjorde samme nytte!

  Sånn er det å bo i bynære strøk! *s*s*

  Vandret til deg via kuene til Graylady! 🙂

  Ha en fiiiiiiin helg!

 10. Hei Mette. Kjempehyggelig kommentar og koselig med folk som er glad i naturen, og det den inneholder. En naturopplevelse er bare fantastisk uansett hva vi ser, men det er nok sjeldne syn som virker ekstra pirrende. Dessuten er jeg nok enig med deg. Vi kommer nok nærmere inn på dyra vi som bor i bynære strøk. De har nok lært seg å leve med oss. Noe som kan være ganske skummelt for dem nå i jakttida.
  Han er riktig god helg du også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s