Et lite jubileum

Jeg er så glad!  Derfor bruker jeg et jubelbilde av mitt eldste barnebarn i dag.

I dag er det nøyaktig to måneder siden jeg begynte å trene. Den 8. juli – i den varmeste perioden i sommer kreket jeg med inn i bilen og kjørte til et treningssenter som ligger bare noen hundre meter unna. Følesesmessig var dette et av mine største nederlag – å kjøre bil for å trene.  Jeg som sitter med de beste muligheter til å bevege meg rett utenfor der jeg bor. Hvor mange ganger har jeg ikke fnyst i nesa og kommet med ekle kommentarer om folk som leter etter parkeringsplasser for å få brukt kroppen sin.

Samtidig visste jeg, at hvis jeg ikke fikk tatt fatt i elendigheta, kunne det bli riktig ille. På daverende tidspunkt hadde jeg store problemer med å gå. Jeg har i noen år gått foroverbøyd, med en stor grad av halting.  Nå klarte jeg nesten ikke det en gang. Fibromyalgi, store ryggproblemer og ganske mange kilo for mye gjorde nok sitt for å øke vanskelighetene mine.

En hyggelig instruktør tok i mot meg, og jeg forklarte henne situasjonen. Mye  av forfallet kunne vel sees med det blotte øye. Instuktøren laget et meget enkelt og lite program med stryke- og kondisjonstrening til meg. Vi ble enige om at jeg skulle øke treningsmengden ganske sakte.

Vanskene begynte umiddelbart. For å få beinet over setet på treningssykkelen måtte jeg løfte det over med hendene. Tårene spratt de første minuttene jeg syklet.  Jeg ble noe nedslått, og tenkte at jeg ikke orket å ha det så vondt. Men som det heter: – Jeg bet tennene sammen og ville ikke gi meg. Etter en stund kjente jeg at smertene slapp litt, og dette inspirerte meg.

Siden dette har jeg trent 3 ganger i uka. Noe som har gitt utrolige resultater. Bare det å få til regelmessig trening gjør meg stolt. I tillegg går jeg av og til uten å halte,  jeg har rettet meg opp i ryggen og føler at jeg ser mye bedre ut.

Vekta er redusert med 7 kg, og jeg er blitt svært bevisst på hva jeg putter i meg. Egentlig har jeg slutta med å putte i ting munnen, for nå spiser jeg bare til måltidene stort sett.

Nå skal jeg ned å trene igjen, og gleder  meg faktisk. Det hadde jeg aldri trodd. Og – ikke så veldig langt der framme hører jeg skauen og svabergene kalle.

5 tanker om “Et lite jubileum

 1. Stolt skal du være!! Og når det viser resultater, både i form av formstigning og vektreduksjon, samt ikke minst gleden ved å få det til og gleden av å trene, ja da synes jeg du skal være så stolt at alle ser det. Lykke til videre 🙂

 2. Kjære Vibeke. Tusen takk for lykkeønskingen. 🙂 Jeg føler meg beæret når dere storbloggere kommer med kommentarer til meg. Åsså blir jeg kjempeglad. Kanskje jeg også kan hoope opp i lufta igjen en dag.
  Jeg har vært inne på bloggen din. Den er så flott, gjennomtenkt og velskrevet at jeg bare bøyer meg i støvet.

 3. Hei Grethe!

  Jeg sier også som vibeke, du må være kjempestolt! Og så langt som du er kommet på så kort tid. Hadde jeg bare vært halvparten så flink selv. 🙂

  Det er ingenting som slår den gode følelsen av å komme hjem etter noen harde svetteøkter på trening (når jeg sier det nå, merker jeg at det er veldig lenge siden for min del), så egentlig burde jeg vel la meg inspirere og begynne igjen, jeg også.

  Lykke til videre med treninga, og fortsett å skrive. Du har en veldig fin blogg som jeg har besøkt mange ganger allerede.

  Og ellers tusen takk for hyggelig kommentar på min blogg. Det har vært travle tider, så jeg har dårlig samvittighet for ikke å ha svart på kommentarer.

 4. Hei Miriam.
  Nå blir jeg stolt. 🙂 Å stå opp og møte en melding som dette er bare topp. Jeg kjenner blodet prikke i årene mine og gleden bruse. Dette blir sikkert en flott dag. Jeg skal til Hedrum Historielag i Larvik kommune og arbeide med arkiv. Høres kanskje tørt ut, men jeg synes det er kjempegøy. (gammel arkivar) Jeg har fått overskudd igjen til å gjøre mange ting jeg liker.
  Stolt? Det er i grunnen en ny følelse. Jeg har aldri tillatt meg den før, men det kjennes veldig godt. Takk Vibeke og Miriam for gode ord. 🙂 Ha en riktig god dag begge to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s