Georginene redder høsten.

Dette var forsideoppslaget på et boligmagasin jeg leste forleden dag. Sannelig er jeg tilbøyelig til å være enig. Akkurat nå bidrar georginene til en kaskade i fargeprakt i en ellers ganske så avblomstret hage. Rødt, gult, magenta, oransje og hvitt. Et sammensurium uten like.

Egentlig er ikke dette  meg, for jeg foretrekker nok harmoni framfor disharmoni i hagen. Men når det gjelder georginer synes jeg det er flott og frodig. Når jeg tenker meg om skal det vel godt gjøres å få til disharmoni  med blomsterfarger.

 En årsåk til den rotete beplantingen er nok, at da jeg skulle ta knollene ut i våres, gikk bunnen ut av pappeskene jeg oppbevarte dem i. Dermed havnet de sorterte knollene i en haug. Høye og lave sorter om hverandre. Det samme gjaldt fargene. Kjennere kunne nok sortert dem på nytt, men jeg kan ikke nok om dette. Men det gjør  ikke noe. Det har sin sjarm.

Nå kan jeg glede meg over georginenes blomstring helt fram til frosten kommer.  

Mange mener det er mye stell med georginer. De skal tas opp om høsten, tas vare på om vinteren og settes ned i jorda om våren. Jo da, det er en jobb, men er vel verdt det. Det tar bare noen timer, og  gir mange, mange timer med hageglede tilbake.

Dessuten er de utrolig vakre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s