Nå skal du ikke klage.

Jeg blir møtt av dette utrykket ganske ofte når jeg sier noe om et eller annet. Nå skal jeg klage – på akkurat dette uttrykket.  Ved nærmere ettertanke er det en form form undring. En undring som går ut på akkurat ovennevnte uttrykk. Du skal ikke klage sier noen, når jeg nå om dagen sier:- Det er varmt.

Jeg klager ikke. For meg er det bare å konstatere fakta. Det er da vitterlig varmt om dagen, i allefall her i Vestfold. Hvorfor skal jeg bli beskyldt for å klage når jeg konstaterer et faktum? Dette kan også gjelde i flere sammenhenger.  Nå burde jeg nevnt noen eksempler, for å understreke det hele,  men da klager jeg vel skikkelig. Derfor avstår jeg fra klaging og velger å skrive om noe helt annet.

Jeg koser meg om dagen, selv om jeg ikke slikker sol som jeg pleide før i tiden. Det blir til at jeg nyter den gode varmen i skyggen.  De gamle epletrærne i hagen min fungerer aldeles utmerket som parasoller. Eplene har begynt å rødme og de vokser seg større for hver dag. Å kunne nyte varmen i skyggen, hvor ofte kan vi vel det?  Er det ikke det som virkelig er sommer?

For ikke å nevne de fantastiske varme timene om kveldene som er stille uten et vindpust. Å kunne sitte ute til langt på natt med bare skuldre er vidunderlig. Noen ganger når myke toner fra et orkester, som underholder sommergjester på et eller annet etablissement nede i byen,  fram til sitteplassen vår.

Fra naboenes hager kan vi av og til lytte til latter og godprat fra unger som får være lenge oppe. Noen bruker tilmålt vanningstid med spreder til å ta seg en ekstra liten dusj.

Imidlertid kommer de flotteste jublende kveldslydene fra svalene, eller seilerne som de vel heter. Det er ikke bare lerka som jubler høyt i sky. Oppunder himmelen er det virkelig utrykk for livsglede om dagen og ikke minst kvelden. Her utøves flygekunst av høy klasse samtidig som livet prises.

Å nyte et glass vin eller to, småprate sammen, lese litt i sommerkvelden, være sammen med venner, eller bare være, nyte og oppleve. Det er sommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s