Jeg hater måker.

Sier og skriver Odd Børretsen. Akkurat nå om dagen må jeg nesten si meg enig. Bortsett fra at jeg synes ordet hate er for sterkt. Jeg begrenser meg til å si, at akkurat nå liker jeg ikke måker så veldig godt. Dette gjelder særlig fra klokka tre om morgenen og fram til jeg skal stå opp. Saken er at disse fjærkledde er travelt opptatt med å passe på sine håpefulle slik at kattene og de andre store fuglene i området ikke skal ta dem. Stedet der jeg bor er blitt en yndet område for måker, kråker, skjærer, kornkråker og masse annen småfugl. Plassproblemer fører til en ganske omfattende konfliktsituasjon fuglene i mellom. På våren er det høylytte diskusjoner om de beste hekkeplassene. Det er en del hus med flate tak i området, masse gamle trær, og den sterkeste klarer nok å kjempe seg fram til den beste plassen. De som hevder at kråker og skjærer ikke hekker i samme området har ikke vært her.

Deretter roer det seg noen uker, mens rugingen foregår og kuliminerer i en høylydt konsert i de ukene oppfostringen foregår. Jeg må innrømme jeg ser fram til de små fjørbuskene blir flyveferdige og kan dra til havs. For det er der de hører hjemme. Jeg har prøvd å fortelle dem det, men til ingen nytte.

For noen år siden vokste det opp en måkeunge i hagen hos naboen. Det var spennende å se hvordan foreldrene passet på. De satt på hvert sitt tak og holdt øye med alt som rørte seg. Matingen foregikk ved at de fløy ned til ungen og gulpet opp noe gugge en gang i blant. Det som var morsomt var at vi som bodde her ble akseptert. I begynnelsen var det en del protester hver gang vi kom ut, men siden roet det seg. Bortsett fra da hageeieren skulle slå plenen. Da var det et bråk uten like. Etter hvert som kroppen vokste til vandret den rundt i hagen og det var rørende å se da den begynte sin flyvetrening med plenen som øvelsesbane. En dag gikk den ut på gata, og tok av. Det er en fin ting å ha vært vitne til. Derfor stemmer ikke denne overskriften i det hele tatt. Bare ved å skrive dette er jeg kommet til at jeg egentlig liker måker bortsett fra – in the morning.

2 tanker om “Jeg hater måker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s