Tankeflyt

En dag ble jeg bedt om å skrive mer. – Nå når du har fått så god tid så burde du skrive mer, sa fetteren min Tore Paulsen til meg. Jeg traff han uten for Coop på Borgheim på Nøtterøy  en dag. Jeg skrive mer. Hvorfor det liksom?  Jeg liker å skrive, men hvorfor skal folk gidde å lese det jeg skriver. Jeg må jo ha noe å skrive om. Hva slags  tema skal jeg velge? Hva er det som opptar meg?

Jeg prøver å følge med på  nyheter og debattprogrammer på tv, men undrer meg stadig over hva som regnes som nyheter. Det samme gjelder debattprogrammer. Jeg skjønner ikke helt at vi har det så fælt som det framkommer mange ganger. Egentlig er jeg blitt nesten allergisk ovenfor det som i dag blir betegnet som nyheter. For meg er det en orgie i elendighet.

Jeg bare undres: Går det ikke an å se det vakre som omgir oss? Senest i går kjørte jeg ned fra Nøtterøy til Larvik hvor jeg i dag er bosatt. Jeg foretrekker å kjøre gamle E-18. Da kan jeg kjøre litt saktere, stoppe langs veien og beundre det vakre landskapet som kan sees fra raet.

Strålende ettermiddagssol over dampende jorder gjorde opplevelsen meget sterk. Et etterlengtet regnvær sørget for dette.

Som du sikkert ser så skaper den ene tanken en ny assosiasjon som igjen fører med seg en helt ny tanke fra en helt annen sammenheng. Det går da ikke an å skrive når tankene hopper sånn. Eller gjør det? Hvem har sagt at det ikke går an å sitte og skrive ord på en pc slik som jeg gjør nå. Hvorfor i hule heiteste skal det vare sammenheng bestandig?

Jeg sitter nå og venter på den neste tankerekken som faller inn i hodet mitt. Nå må den snart komme for nå er jeg snart ferdig med denne tankerekken. Stresser jeg – det kan se slik ut.

Er det tomt i hodet? Nei da, det er det ikke. Der kom en hvit sky opp i horisonten. Hva vil den utvikle seg til mon tro – en okse, en eplehage eller et fantasidyr.  Den utviklet seg ikke i det hele tatt. Den ble bare en flopp egentlig.

Tanker hva er nå det for noe? Tanker dukker opp i hodet mitt hele dagen. Mange av dem er morsomme. Enda flere er kreative. Noen ganger bobler jeg over av ideer, andre ganger er det idétørke. Nå er det ustrukturert og rotete. Hvor løper du til nå lille tanke? Kanskje trenger du en liten pause. Surre- surre –  ikke noe bestemt dukker opp. Senk skuldrene og pust dypt.

Jeg får skrive en liste over gjøremål i dag , ta morgenturen min, og kanskje skrive litt seinere. Det virker som om rotet i hodet mitt kommer til å vare en stund. ­J

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s